Bojos per la nutrició celebra el final d’un nou curs amb els seus joves estudiants

-

Els 25 estudiants de 1er de Batxillerat que han participat en l’edició 2024 del Curs Bojos per la Nutrició han rebut els seus diplomes el 23 de novembre en una acte de cloenda celebrat a l’Hospital Universitari de Bellvitge (HUB).

Durant 15 sessions, que s’han dut a terme en diferents dissabtes des del passat mes de gener, els estudiants, provinents de diferents centres, han pogut conèixer de ben a prop l’entorn multidisciplinari del treball assistencial i de recerca sobre nutrició i dietètica que es porta a terme al centre i en el qual conflueixen disciplines diferents per resoldre problemes relacionats amb la salut. En la jornada de cloenda van dur a terme, a més, la darrera sessió pràctica al Servei de Rehabilitació.

Impulsat per la Fundació Catalunya La Pedrera dins el seus programa Bojos per la ciència, el curs ha estat desenvolupat per l’HUB amb la col·laboració de la Fundació Alícia. Durant 16 sessions teòrico-pràctiques, realitzades als dos centres, els estudiants han vist de ben de prop la recerca en les principals àrees de la dietètica i nutrició humana com la desnutrició en la malaltia; mites i llegendes; etiologia de l’obesitat; trastorns alimentaris; procediments d’avaluació psicològica i neurofisiològica; valoració nutricional; alternatives terapèutiques i de prevenció, entre d’altres, tot en un context hospitalari. A més, han participat en tallers pràctics de suport nutricional, d’anàlisi crític de les dietes existents, manegat instruments d’avaluació i han experimentat amb procediments basats en les noves tecnologies.

Professionals de la Unitat de Dietètica i Nutrició del Servei d’Endocrinologia i de la Unitat de Trastorns de la Conducta Alimentària (TCA) de la Unitat de Psicologia Clínica de l’HUB i aquest any amb la participació també de Fisioterapeutes de la unitat de Rehabilitació, han estat els encarregats de conduir les sessions formatives realitzades al centre.

El principal objectiu del curs promogut per la Fundació Catalunya la Pedrera és fomentar entre els joves les vocacions científiques vinculades al món de la dietètica i nutrició humana, tot ajudant-los a orientar el seu futur acadèmic i professional.

L’acte de cloenda va comptar amb la presència de la subgerent de l’Hospital de Bellvitge-Hospital de Viladecans, Sílvia Cordomí, i la directora de l’Àrea de Coneixement de la Fundació Catalunya La Pedrera, Eva Jou, a més de les coordinadores del curs, les nutricionistes Mònica Montserrat i Laura Cuixart.

Subscribe to our newsletters

Select the newsletter you want to receive: