El Dr. Comin participa en una taula inspiradora sobre eSalut al South Summit Madrid

- Innovació

El director de l’Àrea Malalties del Cor de l’Hospital Universitari de Bellvitge (HUB) i del grup de recerca en Malalties Cardiovasculars Bio-Heart de l’IDIBELL, el Dr. Josep Comin, ha participat en una taula rodona sobre les habilitats necessàries per a emprendre en salut en el marc del South Summit Madrid 2023. Es tracta del principal esdeveniment del sud d’Europa que connecta emprenedors, startups, inversors i institucions. 

Un dels casos d’èxit pel que fa a innovació i salut que s’ha comentat durant la taula rodona és el de HearOTM, una aplicació que monitoritza la insuficiència cardíaca mitjançant la veu. A través d’un dispositiu mòbil prediu possibles complicacions detectant l’acumulació de líquid i n’alerta a l’equip mèdic. La primera prova real de l’aplicació mòbil s’ha realitzat aquest mes de març amb més de 50 pacients a l’Hospital de Bellvitge, amb la col·laboració d’Astrazeneca. 

La taula ha comptat amb la participació de Tamir Tal, CEO de Cordio Medical, l’startup que ha impulsat l’app HearOTM; Diego Velasco, cap d’innovació d’IRYCIS-Hospital Ramón y Cajal (Madrid); Aline Noizet, fundadora de Digital Health Connector; a més del Dr. Josep Comin.

A més de ser un esdeveniment anual que enguany ha celebrat la seva onzena edició a Madrid entre el 7 i el 9 de juny, South Summit és una plataforma global d’innovació oberta. Entre els temes d’eSalut, s’ha destacat la intel·ligència artificial, les dades, la robòtica, l’Internet of Things i la digitalització com a pilars per a la reestructuració d’un sistema sanitari més descentralitzat i accessible de cara al 2030.
 

Subscriu-te als nostres butlletins

Selecciona el butlletí que vols rebre: