#RetratsCovidHUB (VII) | Soledad Rodriguez, metgessa de la Unitat Bàsica de Prevenció de l’HUB: “Ha estat un aprenentatge constant”

- Coronavirus

-Has tingut la malaltia?

No. Com molta gent he tingut símptomes molt similars. M’he fet la PCR dues vegades i m’ha sortit negativa, però estic convençuda que l’he tingut, com molta, molta gent...

-Com ha canviat la teva feina amb aquesta crisi?

El 200%. Ha estat una adaptació contínua, sense horaris, sense caps de setmana... sobretot el primer mes. Ha significat un aprenentatge constant. Cada dia coses noves, cada dia canvi de protocols; el que no va bé, ho hem de canviar... ha estat un aprenentatge a marxes forçades.

-Ha canviat la relació amb els companys?

Sí. Ha canviat cap a positiu. Amb equips que ja hi treballava i ara hi treballo molt més intensament... I reconec que m’agrada molt, em sento còmoda i molt integrada. Crec que hi ha molt bona relació amb el Servei de Preventiva, el Servei de Control d’Infeccions -amb el doctor Miquel Pujol sempre hi ha hagut molt bona relació, però ara hem establert un nou lligam de treball-, el Laboratori de Microbiologia... Crec que hem fet un equip molt interessant, molt més potent, en aquest sentit hem fet sinergies. A nivell personal, el que trobo a faltar és que abans pujava a dinar amb la gent de la 18 i ara no pujo perquè en els ascensors l’espai és petit i ara això no toca... Ara dino amb els companys de la Unitat Bàsica de Prevenció; he fet aquest canvi de rutina que també es bo.

-Has tingut por de contagiar-te o de portar la malaltia a casa?

Per descomptat que sí. Abans de portar la mascareta havia tingut relació amb moltes persones que van resultar positives... Inclús vaig visitar algú que va ser positiu. Després, quan ja tots portàvem mascareta, entres en la psicosis que a l’hospital tot és la Covid-19, veies a tothom protegit... tenies por de portar-ho a casa.

-Què és el pitjor que has viscut aquest dies?

Per mi el pitjor ha estat veure tanta gent malalta, malalta i morir. Afortunadament ningú proper, però...

-Cita una cosa positiva d’aquesta crisi...

Capacitat d’aprenentatge, com a mínim per a mi. Crec que tots hem après molt. A la Unitat s’ha consolidat molt l’equip, he vist molt positiu que tothom ha estat disposat a col·laborar, a treballar, a donar recursos... A nivell d’institució, ha estat molt satisfactori el recolzament que ens han donat des de Direcció. He viscut molt positivament la sensació d’estar acompanyada...