Bellvitge se situa entre els hospitals europeus que implanten més ECMOs a pacients amb Covid-19

- Coronavirus

L’Hospital Universitari de Bellvitge es troba entre els centres europeus que més ECMOs (circulació sanguínia extracorpòria per al suport del pulmó i del cor) han implantat a pacients amb Covid-19 durant l’actual pandèmia.

El Servei de Cirurgia Cardíaca i el Servei de Medicina Intensiva de Bellvitge estan utilitzant la seva àmplia experiència en aquesta tècnica per indicar-la i implantar-la a pacients amb Covid-19 ingressats a la unitat de cures intensives que presenten una insuficiència respiratòria refractària a la teràpia intensiva convencional.

Des de l’inici de la pandèmia i fins al 30 d’abril, han estat tractats amb ECMO en aquest hospital un total de 17 pacients. En cinc casos, un equip de Bellvitge s’ha desplaçat a un hospital comarcal per tal d’aplicar la tècnica i fer el transport del pacient.

Així mateix, els especialistes de Bellvitge realitzen també el seguiment d’aquesta estratègia terapèutica i comparteixen setmanalment les seves troballes amb tota la comunitat assistencial i científica mundial a través de l’EuroECMO-COVID Survey de la societat Euro-ELSO (Euro - Extracorporeal Life Support Organization).

Subscriu-te als nostres butlletins

Selecciona el butlletí que vols rebre: