Celiaquia: fer dieta saludable sense gluten

És important destacar que l'eliminació dels cereals amb gluten de la dieta no suposarà l’aparició de carències nutricionals. Actualment, hi ha una àmplia oferta de productes específics sense gluten segurs, no obstant això, el valor nutricional dels mateixos és de menor qualitat. El consum d'aliments ultraprocessats sense gluten es relaciona amb una pitjor qualitat de la dieta, ja que aquests aliments tenen menys fibra i més sucre, sal, greixos malsans i altres substàncies i components poc recomanables. Això fa que, com més productes ultraprocessats es consumeixen, més risc hi ha de patir malalties i trastorns com la hipertensió, la diabetis, l'obesitat i alguns tipus de càncer. És per això que s'aconsella basar la DSG en productes lliures de gluten per naturalesa i no abusar de productes altament processats. D'aquesta manera, s'evitarà l’augment del risc cardiovascular relacionat amb una alimentació inadequada. És aconsellable, a més de dur a terme una estricta DSG, seguir una alimentació el més saludable possible, una recomanació ampliable a la població general. Per això, es podrà tenir en compte la guia alimentària “Petits canvis per menjar millor” de la Generalitat de Catalunya, així com el plat saludable o plat de Harvard.

*Cal tenir en compte que els cereals i aliments ultraprocessats han de ser sense gluten.

Servei d'Aparell Digestiu

Subscriu-te als nostres butlletins

Selecciona el butlletí que vols rebre: