Més de 300 cirurgians ginecològics es formen en les tècniques quirúrgiques més avançades a Bellvitge

- Formació

La 18a edició del Curs Internacional de Cirurgia Ginecològica ha reunit més de 300 especialistes nacionals i internacionals i 80 ponents a l’Hospital Universitari de Bellvitge (HUB) aquest 18 i 19 de maig. L’objectiu del curs és oferir una actualització sobre la tecnologia més puntera i les indicacions quirúrgiques més avançades -i fins i tot transgressores- per tractar la patologia ginecològica.

L’edició d’enguany, el tema de la qual ha estat “De la indicació quirúrgica a solució tecnològica”, ha abordat tecnologies d’innovació, tant en materials com en tècniques, que contribueixen a cirurgies més eficients i amb més ràpida recuperació per a les pacients.

A més, també s’ha aprofundit en les darreres tendències tecnològiques com la realitat augmentada o la intel·ligència artificial i la seva aplicació, treballant sinergies amb 30 companyies líders en el sector de la tecnologia quirúrgica.

El programa ha inclòs dues jornades amb 11 cirurgies en directe de les patologies més rellevants com miomes, endometriosi, estadificació oncològica, histerectomia, patologia endometrial o sòl pelvià. 10 cirurgians internacionals del màxim prestigi han practicat les intervencions des dels quiròfans de l’HUB, que han estat retransmeses en directe gràcies a la Unitat d’Audiovisuals del mateix hospital. Així s’ha possibilitat un debat obert i l’intercanvi de coneixements amb l’auditori i els ponents.

“Som l’hospital quirúrgic de més alta complexitat de Catalunya”, ha recordat el Dr. Jordi Ponce, director i organitzador de les jornades, cap del Servei de Ginecologia de l’Hospital de Bellvitge, responsable de la línia d’Innovació de Cirurgia Robòtica de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) i professor agregat de la UB. “Sense dubte, s’ha demostrat que una tecnologia innovadora, junt a les indicacions quirúrgiques més avançades, ens porta a millorar la cirurgia mínimament invasiva. Hem après i gaudit, sempre amb l’objectiu de ser millors cirurgians”, en paraules del Dr. Ponce.

El Curs Internacional de Cirurgia Ginecològica és una formació biennal, organitzada pel Servei de Ginecologia de l’Hospital Universitari de Bellvitge. Edició rere edició aconsegueix reunir els líders d’opinió de la ginecologia quirúrgica nacionals i internacionals, el que l’ha consolidat com a curs de referència a l’Estat espanyol i també al panorama internacional.

Subscriu-te als nostres butlletins

Selecciona el butlletí que vols rebre: