La Unitat de Joc Patològic participa en dos rellevants congressos a Madrid i Nottingham

-

Aquest mes de juny, professionals de la Unitat de Joc Patològic i Addiccions Comportamentals del Servei de Psiquiatria de l’Hospital Universitari de Bellvitge (HUB) han participat en dos destacades reunions professionals: el 9è Congrés nacional de Diabesitat, a Madrid, i la 7a Conferència Internacional sobre Addiccion Comportamentals, que es va desenvolupat a la ciutat anglesa de Nottingham.

Els passats dies 17 i 18 de juny es va celebrar a Madrid el 9è Congrés de Diabesidad, organitzat per la Sociedad Española para el Estudio de la Obesidad (SEEDO), la Sociedad Española de Diabetes (SED) i la Sociedad Española de Endocrinología y Nutrición (SEEN).

L’objectiu d’aquesta edició va ser destacar la importància de l’abordatge multidisciplinar del tractament de la síndrome metabòlica. Mostra d’això va ser la participació de Susana Jiménez Murcia, psicòloga clínica i cap de la Unitat de Joc Patològic de l’HUB., que va parlar sobre l’abordatge psicològic del pacient psiquiàtric amb obesitat. El format de la presentació va ser una entrevista que li va realitzar el professor Carlos Diéguez, director científic del CIBER de Fisiopatologia de l’Obesitat i la Nutrició.

7th International Conference on Behavioral Addictions (ICBA)

La ciutat de Nottingham va acollir el 7è Congrés Internacional sobre Addiccions Comportamentals del 20 al 22 de juny, reunint més de 300 investigadors, clínics, treballadors socials i altres professionals d’arreu del món especialistes en les addiccions sense substàncies. Es tracta d’un congrés organitzat per la International Society for the Study of Behavioral Addictions (ISSBA), considerada la cita més destacada en el seu àmbit, i en que van participar professionals de la Unitat de Joc Patològic i Addiccions Comportamentals de l’HUB.

Concretament, els professionals de l’HUB van organitzar un simposi sobre Factors Associats en el Trastorn de Joc, en que es va debatre sobre la comorbiditat, els actes il·legals derivats dels problemes de joc, l’afectació en les funcions executives i les conductes autolesives i suïcides com a conseqüència d’aquest trastorn. Alhora, també van participar en un altre simposi sobre la perspectiva de gènere en les addiccions comportamentals, en el context del grup d’interès sobre la dona amb aquestes patologies, del qual en forma part la unitat.