El Dr. Caminal colidera la ponència anual de la Societat Espanyola d’Oftalmologia

- Recerca

Amb una intervenció sobre “Actualització d’oncologia ocular”, en el marc del 99è Congrés de la Societat Espanyola d’Oftalmologia (SEO), el Dr. Josep Caminal, cap del Servei d’Oftalmologia de l’HUB, va encapçalar la Ponència Oficial SEO 2023, un dels actes més destacats de la trobada, juntament amb la Dra. Maria Antonia Saornil, de l’Hospital Clínico Universitario de Valladolid.

A la ponència, celebrada el darrer 28 de setembre a Sevilla i amb la presència de 2.000 metges oftalmòlegs d’arreu de l’Estat, es va realitzar una actualització sobre el diagnòstic i el tractament de tots els tumors oculars. A més, hi va participar el Dr. Ferran Mascaró, membre del Servei d’Oftalmologia de l’HUB, amb una exposició sobre tumors orbitaris i palpebrals. La conferència també va servir d’homenatge a la trajectòria del Dr. Antonio Piñeiro, traspassat recentment i uns dels autors del llibre “Actualització d’oncologia ocular” juntament amb el Dr. Caminal i la Dra. Saornil.

La publicació pretén ser una orientació topogràfica útil per a oftalmòlegs, donada la complexitat d’aquest àmbit i la preocupació que suposa pels professionals el fet que els tumors no formin part de la patologia oftalmològica habitual. Per a l'elaboració d'aquesta obra, els autors han comptat amb la col·laboració de la majoria dels membres del GEOO (Grup Espanyol d’Oncologia Ocular), experts en tumors de la societat espanyola d'òrbita i oculoplàstica, així com col·laboradors internacionals de renom en aquest camp.