Projecció especial del curtmetratge "103", sobre el primer pacient Covid que va sortir de la UCI de l’Hospital de Bellvitge

-

El 20 d’octubre, es va projectar a la sala d’actes de l’Hospital de Bellvitge el curt 103, rodat al centre durant la primera onada de la pandèmia. La pel·lícula recull l’experiència de Fernando Domínguez, el primer pacient Covid que va sortir de la UCI de l’Hospital de Bellvitge, el 31 de març de 2020, després de 12 dies ingressat.

La pel·lícula es desenvolupa a partir d’una extensa i emocionant carta que Fernando Domínguez va adreçar als professionals de l’Hospital de Bellvitge quan va rebre l’alta.

Metges, infermeres i auxiliars, i personal de neteja apareixen en un curtmetratge que ha estat inclòs a les seccions oficials de festival de tot el món, com ara el de Ramsgate (Gran Bretanya); l’Arouca Film Festival (Portugal); el Soo Film Festival (Estats Units) i la Semana de Cine de Lugo. També ha estat finalista dels Premios Fugaz, el principal certamen de curts a Espanya.

En la projecció del passat dimecres, especialment adreçada al personal de l’hospital, hi van ser presents David Airob, autor de la pel·lícula amb Jose Bautista; el mateix Fernando Domínguez i molts dels professionals que apareixen a la pel·lícula. Tots ells van participar en una breu col·loqui després de la projecció.

Vegeu el tràiler del curtmetratge 103