El CAC y Bellvitge elaborarán materiales didácticos para prevenir la adicción a juegos y apuestas y los videojuegos, y los trastornos alimentarios

El Consejo del Audiovisual de Cataluña (CAC) y el Hospital Universitario de Bellvitge (HUB) elaborarán un conjunto de materiales didácticos para prevenir la adicción a juegos y apuestas y los videojuegos, así como para prevenir los trastornos alimentarios como la anorexia y la bulimia nerviosas. Los materiales estarán dirigidos a las familias y los profesionales de la educación.

El president del CAC, Roger Loppacher, i la gerent territorial de la Gerència Territorial Metropolitana Sud de l’Institut Català de la Salut (ICS), Montserrat Figuerola, han signat avui, 6 de març, un conveni de col·laboració que estableix les actuacions que durà a terme cada institució en relació amb aquesta problemàtica.

La Gerència és l’òrgan de gestió de caràcter territorial de l’Hospitalet de Llobregat, el Baix Llobregat, el Garraf i l’Alt Penedès, que comprèn, entre d’altres, l’HUB. Alhora, aquest hospital disposa de la Unitat d’Atenció al Joc Patològic i de la Unitat d’Atenció als Trastorns Alimentaris, que fan avaluació, diagnòstic i tractament dels pacients afectes d’aquestes patologies.

El conveni preveu, igualment, l’intercanvi de recursos i d’informació sobre aquestes matèries, així com la difusió dels continguts didàctics per les xarxes socials respectives. En concret, una de les primeres actuacions serà l’elaboració d’una unitat didàctica sobre el joc i les apostes en línia, que serà inclòs en el material divulgatiu que ofereix a les escoles i les famílies el programa eduCAC.

Igualment, en el marc del conveni es preveu una experiència pilot d’organització de tallers, que duran a terme professionals de l’HUB, i que es faran en escoles per tal de prevenir sobre les addicions al joc en línia, als videojocs i sobre els trastorns alimentaris.

La iniciativa respon a l’increment de les consultes vinculades a l’ús de les tecnologies per part dels menors d’edat pel que fa als jocs i les apostes, als videojocs i als trastorns alimentaris. El conveni té com a objectiu dotar les famílies i els professionals de l’àmbit educatiu de la informació i dels recursos necessaris per promocionar un consum saludable de continguts audiovisuals, així com prevenir les conductes de risc.

  • materials didàctics per prevenir l'adicció a jocs i apostes amb el CAC_hub