Et compartim recomanacions clau per un consum saludable de la sal.
Un consum excessiu de sal augmenta la pressió arterial i amb això el risc cardiovascular.
Per això l'Organització Mundial de la Salut recomana consumir menys de 5 grams de sal al dia, mentre que a Espanya se'n consumeixen més de 10.
Per començar, no és necessari afegir sal als aliments, ja que aquests ja la contenen d'origen.
Però estigues alerta, perquè, encara que no afegeixis sal als aliments, potser l'estàs ingerint d'altres formes, com per exemple mitjançant els aliments ultraprocessats.
Altres productes que contenen molta sal afegida són els xiclets i fins i tot alguns medicaments, especialment els efervescents.
Potser et sorprèn que productes dolços continguin tanta sal, però recorda sempre que "Tot el dolç és salat i tot el salat és dolç".
Per mantenir a ratlla el consum de sal, no posis el saler a la taula, i si n'has d'afegir als aliments, fes-ho sempre a l'últim moment.
Recorda que hi ha altres alternatives com el pebre, herbes fresques, vinagre o llimona, tot i que has d'estar alerta amb les herbes seques, perquè poden haver estat assecades o deshidratades amb sal.
Servei d'Endocrinologia i Nutrició