Malgrat les dificultats derivades de la pandèmia de Covid-19, la Unitat de Dietètica i Nutrició de l’Hospital Universitari de Bellvitge va tenir una destacada participació al congrés de la Societat Espanyola de Nutrició Enteral i Parenteral (SENPE), celebrada a principis d'aquest mes d'octubre a Madrid.
Al Congrés de la SENPE, que es va celebrar del 4 al 8 d’octubre, els nostres professionals van presentar-hi diverses comunicacions rellevants, entre les quals la de la presentació de la innovadora integració del programa de nutrició enteral domiciliària (Procés NED) en el procés assistencial dels diferents nivells d’atenció a l’ICS.
Les comunicacions presentades van ser:
- Programa de nutrició enteral domiciliària (NED) integrat en el procés assistencial dels diferents nivells d’atenció adscrits a l’ICS. E. García Raimundo, I. Jiménez García, M.N. Virgili Casas, S. Sánchez Rosado, E. Romero Gangonells, M. Llopis Lera.
- Soporte nutricional en reconstrucción esofágica compleja. M. López Vázquez, R. Sánchez Barrera, G. Creus Costas, M. García Marqueta, Z. Vidales Sepúlveda, L. Farran Teixidor, M. Miró Martín, R. López Urdiales, M. Pérez Maraver, M.N. Virgili Casas.
- Estudio post-test del protocolo de soporte nutricional para SARS-CoV-2. M. Llopis Llera, G. Creus Costas, A. Prats Fulla, D. Bel Basquens, M. Montserrat Gil de Bernabé.
- Caracterización de los motivos de interconsulta a la Unidad de Dietética y Nutrición (DIE-NUT) de pacientes con COVID-19. E. Romero Gangonells, E. Garcia Raimundo, M.N. Virgili Casas, M. Llopis Lera, I. Jiménez García, G. Creus Costas, S. Sánchez Rosado, M. López Vázquez.
- Consenso sobre la nomenclatura de las dietas hospitalarias. I. Jiménez, M. Badia, L. Cuixart, M. Martín, L. Girona, M. Libran, N. Salleras, J. Sánchez-Migallón, G. Simats, S. Vallés, Grupo de Trabajo de Nutrición Clínica Colegio Oficial de Dietistas-Nutricionistas de Catalunya (GTNC-CODINUCAT).