Es convoquen 5 premis per a publicacions científiques en l’àmbit de la Càtedra UB-HUB de Cirurgia Robòtica ABEX

-

En el marc de la Càtedra UB – HUB, adscrita al Campus Bellvitge de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la Universitat de Barcelona, es convoquen 5 premis a publicacions científiques amb la finalitat de donar visibilitat i fomentar els millors treballs de recerca en cirurgia robòtica. 


La Càtedra UB-HUB de Cirurgia Robòtica ABEX, amb el propòsit de premiar l’esforç dels equips quirúrgics en l’aprenentatge i la recerca, així com establir i consolidar vincles amb altres centres hospitalaris, ha convocat cinc premis a les millors publicacions sobre cirurgia robòtica de les cinc següents especialitats: Cirurgia General i de l’Aparell Digestiu, Cirurgia Toràcica, Ginecologia, Otorinolaringologia i Urologia

Poden optar a aquests premis els investigadors que presentin treballs de recerca sobre cirurgia robòtica publicats durant els anys 2020 i 2021 a revistes nacionals i internacionals amb factor d’impacte. Els treballs han d’estar signats per grups de recerca estatals o per grups de recerca d’altres països, sempre que el primer signant tingui la seva filiació en un grup espanyol. 

S’atorgaran 5 premis, un per a cada especialitat per un import de 600 euros cadascuna. La comissió avaluadora dels premis estarà constituïda per la comissió de seguiment de la càtedra. 

Les sol·licituds es poden presentar via instància a la UB fins al 15 de juliol de 2022. Per a més informació, consulteu les bases.

Sobre la Càtedra UB-HUB de Cirurgia Robòtica ABEX 

L’HUB és l’hospital líder en cirurgia robòtica a Catalunya, amb aproximadament set-centes intervencions previstes per a aquest 2022 amb els tres robots Da Vinci. Amb la visió de revolucionar la implementació de la cirurgia robòtica potenciant la innovació, la docència i la recerca per assolir una assistència d’excel·lència, el 2021 es va crear la Càtedra UB – HUB de Cirurgia Robòtica Abex, l’única en actiu actualment a l’Estat.

En concret, la Càtedra UB – HUB, adscrita al Campus de Bellvitge de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la Universitat de Barcelona, és de caràcter transversal. Es promou la formació principalment en cinc especialitats, tant en patologia oncològica com no oncològica: cirurgia robòtica digestiva, toràcica, ginecològica, urològica i otorrinolaringològica. 

Sota la direcció del Dr. Ricard Ramos, la càtedra està formada per un equip de cirurgians especialitzats en cirurgia robòtica, i compta amb les instal·lacions del Bloc Quirúrgic de l’HUB, a més de les del Centre de Simulació Mèdico-Quirúrgica Avançada (SimHUB). 

A més de preparar els especialistes actuals i futurs en cirurgia robòtica mitjançant programes docents i contribuir a millorar la qualitat de vida dels pacients tractats, s’estableixen xarxes amb universitats i centres hospitalaris nacionals i internacionals amb elevada reputació i activitat en cirurgia robòtica. 

Subscriu-te als nostres butlletins

Selecciona el butlletí que vols rebre: