Acte de comiat dels residents que finalitzen la seva formació a l’HUB i a la Primària Metropolitana Sud

-

El dimarts 10 de maig va tenir lloc l’acte de comiat i lliurament de diplomes als residents que finalitzen el seu període de formació a l’Hospital Universitari de Bellvitge i a l’Atenció Primària Metropolitana Sud. En l'acte, s'acomiadaven 85 residents de l'hospital i 27 de Primària.

La Dra. Montserrat Figuerola, gerent de l’àrea Metropolitana Sud de l’ICS, i la Dra. Irene Cabello, cap d’Estudis de l’HUB, van felicitar els ja nous especialistes, els quals han fet períodes formatius d’entre 2 i 5 anys a l’HUB.

L’acte va comptar amb la intervenció del Dr. Robert Memba, antic resident de Cirurgia General i Digestiva de l’HUB i actual coordinador de la Unitat de Cirurgia Hepato-Bilio-Pancreàtica de l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona. El Dr. Memba va presentar l’ONG +QSalud, que va fundar l’any 2007 amb l’objectiu de promoure la salut integral a països en vies de desenvolupament, amb projectes autosuficients i sostenibles, com el desenvolupament d’un sistema especialitats mèdiques a Guinea Equatorial o programes de salut dental i auditiva.

Posteriorment van intervenir dues residents de la promoció que s’acomiadava, la Natalia Cornellà i la Regina Vives, en representació dels seus companys.

La directora de l’Hospital de Bellvitge, la Dra. Cristina Capdevila, i el Sr Enric Tornos, com a Patró de la Fundació Mutual Mèdica, van lliurar el premi Mutual Médica-Bellvitge Hospital al millor resident 2022 a la Dra. Miriam Casellas, del Servei de Farmàcia, així com dos accèssits a les Dres. Carmen Castillo (Oncologia Mèdica) i Clàudia Llobera (Dermatologia).

L’acte, sempre carregat d’una emoció especial, es va tancar amb el lliurament dels diplomes i les piràmides a tots els nous especialistes.