Reconeixements al Servei de Neurocirurgia de l’HUB en el Congrés de la SENEC

-

Els professionals del Servei de Neurocirurgia de l’Hospital Universitari de Bellvitge (HUB) han tingut una destacada participació en el Congrés de la Societat Espanyola de Neurocirurgia (SENEC), que es va celebrar entre el 17 i el 20 de maig a Oviedo. El Dr. Àlex de Vilalta, va ser guardonat amb el Premi Guillermo Dierssen a la millor comunicació oral del Congrés; el Dr. Alejandro Fernández Coello, va ser escollit coordinador del grup de Neuroanatomía de la SENEC i, per últim, cinc neurocirurgians del servei van ser convidats a presentar conferències magistrals en el decurs de reunió estatal més important de l’especialitat.

La comunicació del Dr. De Vilalta, titulada Técnica de Succión Retrógrada para el clipaje de aneurismas cerebrales en un quirófano híbrido, descriu l’abordatge combinat quirúrgic i endovascular en un mateix quiròfan per al tractament de determinats aneurismes d’alta complexitat. L’equip de neurocirurgia vascular, dirigit pels Drs. Andreu Gabarrós i Pau López Ojeda, és pioner a l’estat espanyol en aquesta tècnica avantguardista que es pot realitzar exclusivament en quiròfans que disposen d’angiògraf intraoperatori, com és el cas de l’HUBl. La col·laboració entre els equips de neurocirurgia i neurorradiologia Intervencionista ha estat clau per iniciar aquest projecte.

El nomenament del Dr. Alejandro Fernández Coello com a coordinador del grup de Neuroanatomía de la Societat Espanyola de Neurocirurgia és un reconeixement de la seva trajectòria professional. Professor del Grau de Medicina al campus de Bellvitge de la UB, s´ha implicat durant el darreres 10 anys en l´ensenyament de la neuroanatomia, formant estudiants i especialistes, i esdevenint una referència a nivell nacional en l'anatomia de la substància blanca cerebral, participant com a co-director, organitzador, comitè científic i ponent en diversos congressos i cursos sobre la matèria.

Per últim, cinc neurocirurgians de l’HUB van ser convidats a presentar conferències magistrals de temàtica altament especialitzada en la mateixa edició de la SENEC. No és un fet gens habitual i cal valorar aquesta invitació com un reconeixament a la trajectòria de tot el Servei de Neurocirurgia de l’HUB, donat que les conferències corresponen a diferents subespecialitzacions, com la cirurgia neurovascular (Dr. Andreu Gabarrós); la cirurgia de la base del crani (Dr. Alberto Torres); la cirurgia raquídia (Dr. Òscar Godino); la neurooncologia funcional (Dr. Gerard Plans) i la neuroanatomia (Dr. Alejandro Fernández Coello).