Multitudinari acte de benvinguda als nous residents del Siscat, amb intervencions inspiradores de professionals de l’àrea Metropolitana Sud de l’ICS

- Formació

Per primera vegada, Salut ha organitzat un acte de benvinguda als residents de primer any de tot Catalunya, que ha comptat amb la participació de reconeguts professionals sanitaris. Entre aquests, la cap de la Unitat Funcional de Malaltia de Motoneurona de l’Hospital de Bellvitge i investigadora de l'Institut d'Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), Mònica Povedano, i l’infermer Miguel Ángel Díaz, coordinador de la Unitat de Ferides Cròniques i Complexes de l’Atenció Primària Metropolitana Sud. 

“Sou un orgull per al país, i us volem donar les gràcies”. Amb aquestes paraules, el president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonés s’ha referit als prop de 1.700 nous professionals de totes les especialitats sanitàries que s’incorporen al Sistema de Salut de Catalunya com a residents. L’acte de benvinguda, celebrat a l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya (INEFC) a Barcelona, ha aplegat més de mil residents i més d’un centenar de tutors i tutores.  

El conseller de Salut, Manel Balcells, també ha donat la benvinguda als residents que comencen la seva formació al “Sistema Nacional de Salut de Catalunya, un sistema que és públic, universal i de qualitat, i pioner en recerca i dels millors del món, d’Europa segur”. Balcells ha insistit en la “xarxa hospitalària de primeríssim nivell, una atenció primària i comunitària de primera qualitat, i salut mental també de primera qualitat”. 

Reconeguts professionals de referència de les diverses especialitats mèdiques i infermeres, que han aportat les claus de la seva experiència als nous residents. Per la seva part, la Dra. Povedano ha aprofitat el marc de l’auditori d’INEFC perquè els nous residents s’impregnin dels valors de l’esport, com la “constància, esforç i treball en equip”, però “sempre sense perdre de vista el pacient i el seu entorn”. 

A més, la cap de la Unitat Funcional de Malaltia de Motoneurona de l’HUB i investigadora principal de l'IDIBELL ha aconsellat la TEDTalk “A doctor’s touch”, del metge i professor de la Universitat d’Stanford Abraham Verghese. 

En paraules de l’infermer Miguel Ángel Díaz, de l’Atenció Primària Metropolitana Sud, “hi ha tres conceptes que són importants per a la resta de la vostra formació: els errors, pensar diferent i els somnis”.  El professional ha continuat desenvolupant aquestes idees inspiradores: “Els errors, perquè per aprendre n’heu de tenir i en tindreu durant tota la vida; pensar diferent, perquè si voleu fer recerca i transformar el sistema sanitari, haureu de fer-ho així; i els somnis, perquè cal somniar amb metes, ser tenaços i persistents, i així les aconseguireu”. 

L’actuació del grup de música catalana de més èxit del moment, The Tyets, ha posat punt i final a la gran trobada de benvinguda als residents de Medicina, Infermeria, Psicologia Clínica, Farmàcia i altres especialitats multidisciplinàries en Ciències de la Salut.