L’Hospital de Bellvitge, la Fundació Catalunya La Pedrera i la Fundació Alícia fomenten vocacions en Nutrició i Dietètica d’estudiants de Batxillerat

-

Aquest passat dissabte 19 de novembre s’ha clos el curs de Nutrició del programa “Bojos per la ciència”, desenvolupat per l’Hospital Universitari de Bellvitge (HUB) amb l’impuls de la Fundació Catalunya La Pedrera i la col•laboració de la Fundació Alícia. 25 estudiants de 1r de Batxillerat d’arreu de Catalunya han participat en les 15 sessions teòrico-pràctiques, amb un total de 60 hores de formació.

Aquest curs ha sorgit amb la idea de donar a conèixer l’entorn multidisciplinari que ofereix la nutrició i la dietètica, on conflueixen disciplines diferents per resoldre problemes relacionats amb la salut. L’objectiu principal és fomentar les vocacions científiques i promoure el coneixement i l’educació d’excel•lència dels i les joves de Catalunya.

Durant les sessions, impartides els dissabtes principalment a les instal•lacions de l’HUB i també de la Fundació Alícia, els estudiants han conegut la recerca en les principals àrees de la dietètica i la nutrició humana en un context hospitalari. Entre els temes abordats s’hi troben la desnutrició, l’etiologia de l’obesitat, els trastorns alimentaris o les alternatives terapèutiques i de prevenció. A més, s’han organitzat tallers pràctics de suport nutricional, d’anàlisi clínica de dietes o de testimonis de pacients.

Durant l’acte de cloenda, s’han compartit les experiències viscudes pels alumnes i familiars durant el Curs de Nutrició, i ha comptat amb les intervencions d’Encarna Grifell, directora de Planificació Estratègica, Avaluació i Innovació i sotsgerent de la Gerència Territorial Metropolitana Sud de l’ICS; Mònica Montserrat, coordinadora de Dietètica i Nutrició de l’HUB; Imma Jiménez, dietista-nutricionista de l’HUB; i Lluís Farrés, director de l’Àrea de Coneixement de la Fundació Catalunya La Pedrera.

Del proper 14 de gener fins al 25 de novembre de 2023 està previst que es dugui a terme la 4a edició d’aquest Curs de Nutrició a l’HUB. S’orienta a estudiants de 1r de Batxillerat amb vocació científica interessats en carreres STEM (de les sigles en anglès Science, Technology, Engineering, Mathematics). Aquests dies ja s’està enllestint la selecció dels 25 futurs participants.

Subscriu-te als nostres butlletins

Selecciona el butlletí que vols rebre: