Carregant

Show info

El CAC i Bellvitge elaboraran materials didàctics per prevenir l’addicció a jocs i apostes i als videojocs, i els trastorns alimentaris

07 Març 2019

El Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) i l’Hospital Universitari de Bellvitge (HUB) elaboraran un conjunt de materials didàctics per prevenir l’addicció a jocs i apostes i als videojocs, així com per prevenir els trastorns alimentaris com l’anorèxia i la bulímia nervioses. Els materials estaran adreçats a les famílies i als professionals de l’educació.

El president del CAC, Roger Loppacher, i la gerent territorial de la Gerència Territorial Metropolitana Sud de l’Institut Català de la Salut (ICS), Montserrat Figuerola, han signat avui, 6 de març, un conveni de col·laboració que estableix les actuacions que durà a terme cada institució en relació amb aquesta problemàtica.

La Gerència és l’òrgan de gestió de caràcter territorial de l’Hospitalet de Llobregat, el Baix Llobregat, el Garraf i l’Alt Penedès, que comprèn, entre d’altres, l’HUB. Alhora, aquest hospital disposa de la Unitat d’Atenció al Joc Patològic i de la Unitat d’Atenció als Trastorns Alimentaris, que fan avaluació, diagnòstic i tractament dels pacients afectes d’aquestes patologies.

El conveni preveu, igualment, l’intercanvi de recursos i d’informació sobre aquestes matèries, així com la difusió dels continguts didàctics per les xarxes socials respectives. En concret, una de les primeres actuacions serà l’elaboració d’una unitat didàctica sobre el joc i les apostes en línia, que serà inclòs en el material divulgatiu que ofereix a les escoles i les famílies el programa eduCAC.

Igualment, en el marc del conveni es preveu una experiència pilot d’organització de tallers, que duran a terme professionals de l’HUB, i que es faran en escoles per tal de prevenir sobre les addicions al joc en línia, als videojocs i sobre els trastorns alimentaris.

La iniciativa respon a l’increment de les consultes vinculades a l’ús de les tecnologies per part dels menors d’edat pel que fa als jocs i les apostes, als videojocs i als trastorns alimentaris. El conveni té com a objectiu dotar les famílies i els professionals de l’àmbit educatiu de la informació i dels recursos necessaris per promocionar un consum saludable de continguts audiovisuals, així com prevenir les conductes de risc.

Compartir: