El Servei de Medicina Interna de l’Hospital Universitari de Bellvitge rep sis premis al Congrés Nacional de Medicina Interna

-

El Servei de Medicina Interna de l’Hospital Universitari de Bellvitge (HUB) ha rebut sis premis en el marc del 43è Congrés Nacional de la Societat Espanyola de Medicina Interna (SEMI), celebrat entre el 23 i 25 de novembre a Gijón (Astúries). Cap altre hospital no havia aconseguit fins ara tants reconeixements durant l’esdeveniment mèdic-científic de referència de la Medicina Interna a l’Estat.

Segons el cap de Servei de Medicina Interna de l’HUB, el Dr. Antoni Riera-Mestre, “aquests premis són un reflex de l’elevat grau d’excel•lència assistencial que tenim al Servei amb un convençut caràcter multidisciplinari, del nostre compromís amb la recerca des del terciarisme i de la nostra voluntat docent amb participació de metges residents” – i afegeix – “a més, són un bon estímul per continuar millorant, per al desenvolupament professional i per al lideratge del treball en xarxa”.

Les distincions atorgades per la SEMI al Servei de Medicina Interna de l’HUB durant aquest Congrés han estat:

  • Premi en “Ajudes a la Investigació clínica FEMI 2022”: Concedit per l’equip d’investigació format per Bernat Villanueva, Raquel Torres, Pau Cerdà, Adriana Iriarte, Francesc Viñals, Agnès Figueras i Antoni Riera-Mestre, per al seu projecte Evolució de biomarcadors d’angiogènesi i inflamació en pacients amb telangiectasia hemorràgica hereditària durant el tractament amb bevacizumab.
  • Premi a la “Millor Comunicació Oral” a l’equip format per Raquel Torres, Bernat Villanueva, Pau Cerdà, Enric Gamundí, Sara Moreno, Adriana Iriarte, Jose Maria Mora i Antoni Riera-Mestre pel treball Evolució dels nivells plasmàtics de VEGF durant el tractament amb bevacizumab en pacients amb telangiectasia hemorràgica hereditària.
  • Premi al “Millor Pòster” a l’equip format per Kima López, Arnau Antolí, Gemma Rocamora, Lara Hidalgo, Clara Bermúdez, Raúl Rigo, Mario Framil i Xavier Solanich pel treball Anticossos enfront d'Interferó de tipus I com a determinants de la severitat de la Covid-19 en pacients hospitalitzats.
  • “Beca Estança Formativa per a Internista 2022”: Dr. Xavier Solanich
  • “Beca Estança Formativa per a Internista 2022”: Dr. Pau Cerdà
  • “Beca Estança a l’Estranger Prof. Dr. Blas Gil Extremera 2022”: Dr. Manuel Tuells

Més de 2.100 metges internistes s’han reunit a Gijón per analitzar el present i el futur de l’especialitat, per millorar la formació dels metges residents, per optimitzar l’atenció a una població cada cop més envellida i amb més comorbiditats i per compartir una actualització de les novetats en les diferents àrees d’expertesa, com ara les malalties minoritàries, les vasculitis o les malalties autoimmunes.

El Servei de Medicina Interna de l’HUB ha participat activament amb diferents ponències i comunicacions en aquest congrés, amb un alt nivell científic, i ha compartit les experiències i el coneixement que es genera des de l’HUB.