Carregant

Show info

Juliol 2019

El Servei d’Admissions de l’Hospital Universitari de Bellvitge ha desenvolupat un innovador sistema per al control i seguiment dels pacients ingressats. Es tracta d’un programa que integra totes les dades (del pacient, del llit, de la unitat) i permet visualitzar-les en temps real en un panell digital de grans dimensions.

31 Juliol 2019

El Servei de Nefrologia de l’Hospital Universitari de Bellvitge ha posat en marxa aquest mes de juliol el seu primer programa d’hemodiàlisi a domicili. Aquesta innovadora prestació permet que el pacient se sotmeti a hemodiàlisi de manera més còmoda i adaptada als seus horaris i necessitats i que ho faci en sessions més curtes i més suaus (cinc o sis dies per setmana en sessions de 2 hores, per comptes d’haver d’acudir a l’hospital tres dies per setmana i sotmetre’s a sessions de 4 hores).

25 Juliol 2019

Un estudi que compta amb la participació d’investigadors de l’Institut de Neuropatologia de l’Hospital Universitari de Bellvitge-IDIBELL, Universitat de Barcelona (UB) , Institut de Neurociències de la UB (UBNeuro) i CIBERNED ha identificat una nova diana terapèutica per al tractament de la malaltia d'Alzheimer.

18 Juliol 2019

Investigadors de l'Hospital de Bellvitge-IDIBELL, de la Universitat de Barcelona (UB) i del CIBEROBN, pertanyents al Consorci i grup de treball internacional de Trastorns de l'Alimentació (GWAS-AN) i el Consorci de Psiquiatria Genètica (GWAS-PGC) han identificat vuit marcadors genètics en gairebé 17.000 casos d' anorèxia nerviosa. Fernando Fernández-Aranda i Susana Jiménez-Múrcia, del Servei de Psiquiatria de l'Hospital Universitari Bellvitge, formen part d'aquesta iniciativa de gran abast en la qual col·laboren 184 especialistes integrats en més de 154 centres i institucions de recerca de tot el món.

16 Juliol 2019

El Barcelona International Youth Science Challenge (BIYSC) és un programa internacional impulsat per la Fundació Catalunya La Pedrera per potenciar l’interès per la ciència i l’excel·lència educativa entre joves de 16 a 18 anys de tot el món. Per a la seva quarta edició, el BIYSC ha seleccionat un total de 104 estudiants amb expedients brillants, que es distribuiran en una dotzena de cursos. Un total de 13 joves de 4 nacionalitats diferents (Espanya, Xile, Turquia i Andorra) seguiran des d’avui i fins al 19 de juliol els dos cursos organitzats per l’Hospital Universitari de Bellvitge.

10 Juliol 2019