Carregant

Show info

Entra en funcionament la nova Unitat de Cures Respiratòries Intermèdies

18 Gener 2019

Aquest mes de gener, ha entrat en funcionament la nova Unitat de Cures Respiratòries Intermèdies, pertanyent al Servei de Pneumologia i ubicada a la planta 16, que ha estat objecte d’una remodelació arquitectònica en profunditat.

La nova unitat disposa de 4 boxs tancats perfectament habilitats per a la realització de diverses teràpies complexes en patologies respiratòries agudes o cròniques aguditzades greus. Aquest nou equipament terciari permet el monitoratge complet centralitzat i l’aplicació segura de diverses modalitats de ventilació no invasiva, oxigenoteràpia d’alt flux i teràpia nebulitzada sota la supervisió d’infermeria especialitzada i amb la participació de fisioterapeutes respiratoris.

Aquest nou dispositiu va adreçat al tractament de patologies respiratòries en situació greu com ara l'MPOC, malalties pulmonars intersticials, pneumònies, malalties neuromusculars amb fracàs de la bomba respiratòria, edema pulmonar o patologies que comprometen la via aèria principal. També permet el monitoratge estricte d’altres pneumopaties greus com ara el tromboembolisme pulmonar o de l’hemoptisi amenaçant. Per altra banda, el fet de disposar de boxs tancats permet l’aplicació de mesures d’aïllament en pacients colonitzats per patògens intrahospitalaris.

La responsable d’aquesta unitat és la Dra. Ana Córdoba Izquierdo, que comptarà amb la col·laboració habitual del Dr. Enric Prats Soro, la Dra. Eva Farrero Muñoz i dels especialistes de guàrdia del Servei de Pneumologia. Amb aquest equipament, el Servei de Pneumologia consolida la seva posició com a referent terciari pel que fa al maneig les pneumopaties greus agudes a l'àrea Metropolitana Sud.

Compartir: